Zoeken

Vul een zoekterm in om een artikel te vinden.

Adviezen

Zet de eerste stap

Toegevoegd op: 30 oktober 2011

Alle lof zij Allah, en gebeden en vrede zij met de Boodschapper van Allah en zijn familie, metgezellen en degenen die hem bijstonden.

Vele mensen klagen over het niet uitkomen van hun dromen, over hun zondige toestand, over de beproevingen die zij moeten doorstaan, over dat het maar niet wil lukken met het gebed, met het dragen van de hidjaab. Het lijkt alsof zij in afwachting zijn van een wonder, een wonder dat al deze problemen, onzekerheden en angsten in één keer doet verdwijnen.

Maar dit is natuurlijk niet de manier. Beste broeder en zuster, er zijn randvoorwaarden voor het aanbrengen van een verandering in je leven. Zo dien je naar je doelstelling toe te werken door keihard je best te doen. Wij mogen niet in het leven staan met de opvatting die ervan uitgaat dat het leven een kansspel is en wij geen invloed hierop hebben.

Men dient stevig de schouders eronder te zetten om zijn ambitie waar te maken. Toen de Profeet (vrede zij met hem) sprak over de zeventigduizend moslims die het Paradijs zonder rekenschap zullen betreden, stond cOkaashah op en riep hij: “O Boodschapper van Allah, vraag Allah om mij tot diegenen te doen behoren.” Waarna de Profeet (vrede zij met hem) tegen hem zei: “Jij behoort tot hen.” Hier is geen sprake van blinde toeval of zoals sommigen het uitdrukken: “Op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn.” cOkaashah die deze grote eer ten deel viel, heeft zich een geruime tijd van te voren ingespannen voor dit moment. Hij heeft alle benodigde voorbereidingen hiervoor getroffen door al die tijd de voorschriften van zijn Heer in acht te nemen en alles wat verboden is te vermijden. Vandaar dat Allah na het ingediende verzoek van cOkaashah om tot deze mensen te behoren zijn Profeet (vrede zij met hem) liet weten dat zijn verzoek is ingewilligd en dus geaccepteerd is en dat cOkaashah zonder rekenschap het Paradijs zal betreden.

Dus mijn advies voor deze week aan eenieder is het volgende: “Kies voor de terugkeer naar Allah, zet de eerste stap, werk hard, streef naar het goede en verder zal Allah voor het nodige succes zorgen. Het begin is altijd het moeilijkst, maar zodra de eerste stap is gezet dan gaat alles steeds makkelijker. Dus voor het verrichten van het gebed dien jij een begin te maken, voor het dragen van de hidjaab dien jij een begin te maken. Dus nogmaals, stel je doel vast, volhard in je voornemen, onderneem actie en wees vastbesloten. De rest zal Allah voor zijn rekening nemen.”

Ik vraag Allah tot slot om ons allen bij te staan in het naleven van Zijn voorschriften, het mijden van Zijn verboden en het vinden en belopen van de weg naar Zijn Paradijs.

Aboe Ismaïl

Terug naar het overzicht

Contact

Stichting Tawhied
Burg. Brouwersstraat 3
6043 BJ Roermond

Tel: +31-(0)6-14810923
E-mail: info@tawhied.nl

Volg ons op Facebook

© 2011 Stichting Tawhied | info@tawhied.nl