Gebedstijden Roermond

Steun de bouw van moskee Tawhied

Doneer
Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Home

Gebedstijden:


 

Zondaglessen beginnen weer

We gaan binnenkort weer beginnen met de zondag lessen, vanwege corona worden de lessen online gegeven dit jaar, Wij hopen dat jullie weer zin hebben om arabisch te komen leren, wij zijn in ieder geval heel erg enthousiast en we hebben heel veel zin om weer te beginnen en om alle leerlingen weer te zien.
Inschrijven is verplicht en dat gebeurt via deze link t/m 25 oktober.

 

Positieve afronding traject Tahwied

 
Zorgen over Stichting Tahwied van tafel
 
Minister Koolmees (SZW) heeft de gemeente Roermond en stichting Tahwied per brief laten weten dat het begeleidingstraject van de stichting naar alle tevredenheid is afgerond. Daarmee komt een einde aan een intensief begeleidingstraject.
 
De aanleiding van het begeleidingstraject was een diplomatieke nota van de ambassade van Koeweit aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in oktober 2018. Hierin werd gemeld dat Stichting Islamitisch Centrum Tawhied uit Roermond een aanvraag had ingediend in Koeweit voor financiering. Zoals afgesproken bij dergelijke financieringsverzoeken werd het ministerie gevraagd of er aanmerkingen waren ten aanzien van de stichting.
 
De Taskforce Problematisch Gedrag en Ongewenste Buitenlandse Financiering, bestaande uit betrokken ministeries en overheidsdiensten, constateerde dat er bij stichting Tahwied omstandigheden waren die een mogelijk risico konden vormen. Dit heeft geleid tot een adviestraject door de taskforce met de gemeente Roermond en het stichtingsbestuur. Het traject had tot doel om de geuite zorgen over mogelijke risico’s weg te nemen door heldere afspraken te maken. Ook moest er gewerkt worden aan een duurzame en transparante relatie tussen de gemeente en de stichting. In april 2020 zou de situatie opnieuw gewogen worden.
 
De conclusie van de minister is nu dat de eerder door de taskforce geconstateerde omstandigheden en mogelijke risico’s zijn weggenomen. Ook blijken volgens hem dat de afspraken tussen de gemeente en stichting Tahwied goed worden nagekomen. In de brief bedankt hij beide partijen voor de getoonde inzet en de constructieve samenwerking. Het adviestraject van de Taskforce is daarmee beëindigd.
 
De ambassade van Koeweit en de stichting Tahwied zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

 

Video’s :


{

}

 

Welkom op de website van Stichting Tawhied in Roermond.

Tawhied wil een inspirerende plek bieden voor de mensen in Roermond, ongeacht geslacht, afkomst of leeftijd. Ons voornaamste doel is onze gemeenschap en bezoekers kennis op te laten doen. Met onze activiteiten proberen wij de integratie, emancipatie en participatie van onze achterban in de maatschappij te bevorderen.

 

Nieuw Bouw

Al Hamdo Lilah, het herziene ontwerp van moskee Tawhied is begin 2020 door de welstand goedgekeurd. Hiermee voldoet het nieuwe ontwerp volledig aan onze wensen en behoeften. Het gebouw wordt duurzaam gebouwd en voorzien van moderne en energiebesparende technieken. Hiermee voldoet de moskee aan de actuele milieunormen. Met deze moskee willen wij met de mooie uitstraling aan de buitenkant en functionele inrichting aan de binnenkant een belangrijke en maatschappelijke bijdrage leveren aan de buurt.

 

Coronavirus Informatie

Iedere dag komt er meer informatie naar buiten over het coronavirus. Op de website van het RIVM vind je altijd de meest recente informatie.

Vanaf 2 juni gaat de moskee open, er gelden de volgende regels:
1. De bezoeker is tussen 14 en 70 jaar oud.
2. De bezoeker valt niet onder de risicogroep zoals bepaald door het RIVM.
3. De bezoeker komt in staat van reinheid naar de moskee. De wasruimten zijn namelijk gesloten.
4. De bezoeker brengt zijn eigen gebedskleed mee en het dragen van sokken is verplicht.
5. De Moskee gaat 30 min voor de adhan open en sluit 10 min na het gebed(salat)
6. Er geldt een maximum van 30 personen in de moskee dit is inclusief de imaam, vrijwilligers en bestuursleden.
7. Het bestuur en (vrijwilligers) houden ten alle tijden het recht om een persoon niet toe te laten in de moskee als hiervoor gegronde redenen zijn waarbij de gezondheid van de bezoekers in gevaar kan komen.

huisregels

Versterkte adhan vrijdagmiddaggebed

Moslims in Roermond in het algemeen en de moskeegangers van moskee Tawhied in het bijzonder, zijn erg blij met dit mooie gebaar van de gemeente Roermond. Des te bijzonder is het moment de maand Ramadan, waar moslims gewend zijn om veelvuldig samen te komen in de moskee. Dit gaat helaas niet vanwege de sluiting van moskeeën in verband met de corona crisis. Een gebaar als deze verzacht deze zware omstandigheid en versterkt de saamhorigheid in de Roermondse gemeenschap.

 

We hopen dat alle zieken beter worden


Onze gedachten gaan uit naar alle overledenen en we hopen dat alle zieken beter worden.
نسال الله سبحانه وتعالى أن يغفر لنا كما نساله أن يرفع عنا الوباء و أن يشفي جميع المرضى

Met deze Adhan willen we een hart onder de riem steken voor iedereen die getroffen is door deze pandemie, mensen in de zorg en iedereen die zijn bijdrage levert aan de maatschappij.
We hopen ook dat Allah (god) ons bijstaat is deze tijden.

Iftaarmaaltijd

Zoals jullie weten zetten Tigers Roermond en stichting Tawhied zich in alle tijden in voor de gesteldheid van de inwoners van Roermond. Daar waar een persoon in nood is, willen we graag een handje helpen. De gezegende maand Ramadan staat voor de deur. Een maand waarin we normaliter dagelijks een iftaarmaaltijd verzorgden voor zowel moslims als niet-moslims. Deze kon bij Tigers Roermond op de Donderberg en bij stichting Tawhied op het Veld genuttigd worden.

Met de huidige Coronacrisis realiseren we dat er zomaar individuen tegenover een enorme uitdaging staan. Tigers Roermond en stichting Tawhied willen deze uitdaging voor je wegnemen. Zij verzorgen deze maand iftaarmaaltijden die afgehaald kunnen worden bij DB4all donderbergweg 36b. Voor personen die niet in staat zijn om het op te komen halen wordt het bezorgd.

Deze maaltijd is bedoeld voor eenieder die hier gebruik van wil maken. We volgen namelijk de overlevering van de profeet vzmh; De Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: “Wie een vastende te eten geeft om daarmee zijn vasten te verbreken; hem komt de zelfde beloning toe als deze vastende, zonder dat dit iets zal afdoen aan de beloning van de vastende.” (Sahieh at-Tirmidhie)

Deze overlevering heeft een algemene betekenis en is van toepassing op eenieder die vast. Of diegene nu rijk is of arm.

We sluiten af met de volgende overlevering: Ibn Abbas overlevert dat de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) de meest vrijgevige persoon was, en dat hij het meest vrijgevig was in Ramadan omdat Djibriel elke nacht bij hem kwam en (dan) de Koran met hem herhaalde. (al-Boechari)

 

Steun de bouw van moskee Tawhied

Draag je steentje bij en doneer een bedrag ten behoeve van Moskee Tawhied te Roermond.

 

سَاهِم في بِنَاء مَسجِد التَّوحِيد بِرُورمُند، بِصَدَقَة جَارِية

Doneer

Contactgegevens:

Stichting Tawhied
Burg. Brouwersstraat 3
6043 BJ Roermond

Contact

Stichting Tawhied
Burg. Brouwersstraat 3
6043 BJ Roermond

Tel: +31-(0)6-14810923
E-mail: info@tawhied.nl

Volg ons op Facebook

© 2011 Stichting Tawhied | info@tawhied.nl