Overlijden

Voor verzekerden bij BANK CHAABI, bellen naar Parijs tel. 0033145811616  (24-7).
Voor verzekerden bij Attijari-WAFA BANK, bellen naar CASABLANCA tel. 00212522974747  (24-7).

 

Wat moet je bij de hand hebben?

Diegene die belt moet zijn persoonlijke gegevens bij de hand hebben:

  • De bankrekening van de overledene;
  • Voor en achter naam van de overledene;
  • Geboortedatum van overledene;
  • Adresgegevens Nederland van de overledene;
  • Telefoonnummer van iemand in Marokko in verband met contact;
  • Adresgegevens Marokko waar overledene begraven wordt.

 

Vanuit Parijs wordt er contact opgenomen met de begrafenisondernemer Ouwerkerk in Utrecht. Begrafenisondernemer Ouwerkerk belt met de contactpersoon. Er wordt gevraagd waar de overledene ligt en waar deze gewassen wordt. Begrafenisonderneming Ouwerkerk regelt het mortuarium, kist en lijken wagen. De chauffeur van de begrafenisonderneming vraagt om een kopie identiteitskaart of paspoort van de persoon die heeft gebeld heeft met de verzekeringsmaatschappij.

Er kunnen twee directe familieleden met de overledene gratis mee reizen, deze dienen een kopie paspoort en kopie Marokkaanse identiteitskaart afgeven. Indien er kinderen van de overledene mee reizen moet er ook een kopie van het familieboekje (HALA MADANIA) gemaakt worden. De begrafenisonderneming Ouwerkerk regelt vliegtickets bij Royal Air Maroc.

De portier van het mortuarium en de chauffeur regelt de aangifte van het overlijden bij de gemeente. Hier zijn kosten aan verbonden. Dit dient de familie zelf te betalen aan de chauffeur.

Contactpersoon wordt gebeld door de begrafenisonderneming voor het overhandigen van de akte van overlijden. Met de ontvangen akte van overlijden, paspoort, het familieboekje (HALA MADANIA) en de Marokkaanse identiteitskaart van de overledene gaat men naar het Marokkaanse consulaat in om aangifte te doen. Diegene die aangifte doet moet ook zijn paspoort en Marokkaanse identiteitskaart bij zich hebben. Vervolgens stuurt het consulaat de formulieren retour naar de begrafenisonderneming Ouwerkerk. Begrafenisonderneming Ouwerkerk stuurt de formulieren weer door naar de verzekering.

 

Contactgegevens:

Telefoonnummer Ouwerkerk     0302933375
Telefoonnummer BANK CHAABI 0033145811616 
Telefoonnummer Attijari-WAFA BANK. 00212522974747